A brit Cadbury-t is érdekli a Hershey Foods

MTI
2002.09.02. 10:56
Nem csupán a svájci Nestlé élelmiszeripari konszern szeretné megszerezni a vezető amerikai csokoládégyártót, a Hershey Foods-ot - írták a hét végi londoni lapok. A brit Cadbury is kész az amerikai édesipari vállalat egyes részeinek megszerzésére.

Még nem tudni, hogy a Hershey elleni közös európai roham végül közös ajánlat formáját ölti-e, vagy a Cadbury csak azokat a részeket venné meg az amerikai vállalatból, amelyik a brit vállalat márkáit licencben állította elő. Eredetileg az ajánlatot egyedül a Nestlé tette, valószínű, hogy a torta nagyobb része neki jutna - írja a The Financial Mail című lap.

A Cadbury jelentkezése viszont megkönnyítené a Nestlé dolgát, mert a svájci cég könnyen elbukhat a versenyjogi akadályokon, vagy arra kell számítania, hogy a Hershey bizonyos részeire nem teheti majd rá a kezét.

A Nestlé vezetője egyelőre cáfolta, hogy vállalata kész lenne 12 milliárd dollárt fizetni a Hersheyért. Ugyanakkor megjegyezte: az amerikai édességpiac mintegy felét kaparítanák meg a Hershey megszerzésével, függetlenül attól, hogy a vevő a Nestlé-Cadbury együttes.