A Bertelsmann kiszáll az e-bookbizniszből

MTI
2002.09.02. 13:28
A legnagyobb német médiakonszern, a Bertelsmann új vezetése úgy döntött, hogy eladja internetes könyvüzletágát. Erről előzetes tárgyalásokat kezdett az amerikai Amazon.com Inc. céggel - írta a Wall Street Journal Europe, a céghez közeli forrásokra hivatkozva.

Az eladás magában foglalja a Bertelsmann fő elektronikus kereskedési egységét, a bol.com részleget, amely könyveket és zeneműveket ad el Európában és Ázsiában, és amelynek éves árbevétele 90 millió euró körül van.

A bol.com közvetlen anyavállalata, a Bertelsmann DirectGroup szóvivője azt mondta: a vállalat nem kommentálja az értesülést, de hozzátette: a Bertelsman a fő tevékenységeire akar összpontosítani, még akkor is, ha más üzletágai nyereségesek. A bol.com azonban még csak nem is nyereséges.

A Bertelsmann emellett szeretne megválni az amerikai Barnes and Noble.com Inc., könyvkereskedésben lévő 35 százalékos részesedésétől is, de ez az ügylet független a bol.com eladásától, és kevésbé fontos is annál - mondták bennfentesek. Kérdéses a Bertelsmann zenei részlege, a BeMusic jövője is.