Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Csökkent az Interbrew sörgyár nyeresége

MTI
2002.09.04. 14:24
A magyarországi érdekeltséggel is rendelkező belga Interbrew sörgyár nettó nyeresége éves összevetésben 18,3 százalékkal 165 millió euróra csökkent az idei év első felében. A vállalat ezt az egyszeri átszervezési költségekkel magyarázta. Az Interbrew Magyarországon a Borsodi Sörgyárak Rt. többségi tulajdonosa.

A világ második legnagyobb sörgyárának árbevétele 1,8 százalékkal 3,42 milliárd euróra csökkent. Mennyiségi söreladása 1,2 százalékkal 42 millió hektoliterre süllyedt.

A német Beck's és Diebels sörmárkák mellett a az Interbrew sörmárkája a Leffe, a Stella Artois és az amerikai piacon a Rolling Rock. A vállalat összesen 37 ezer főt foglalkoztat, és több mint 200 italféleséget forgalmaz 120 országban.

Az Interbrew a halvány első fél év ellenére az év egészére a prognózisnak megfelelően részvényenként legalább 10 százalékos profitnövekedést vár, arculatérték-leírás nélkül.

A forgalom első félévi csökkenését az Interbrew a kedvezőtlen nyugat-európai időjárásra és az oroszországi piaci részesedés zsugorodására vezette vissza.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.