250 milliós kárt okozott a csőtörés

MTI
2002.09.11. 09:28
Lekapcsolták a Hotel Gellért épületét az elektromos- és vízhálózatról, a vendégeket pedig a Danubius más szállodáiban helyezték el a keddi csőtörés miatt - közölte a Danubius Hotels Rt. a BÉT honlapján.

A csőtörés 15 méter magasra törő vízoszlopa beázásokat okozott a szálloda bal oldali szárnyában. A Hotel Gellért a helyreállítás idején, előreláthatólag 2-3 napig zárva lesz.

A Danubius közlése szerint a károk felmérését megkezdték, az erről szóló tájékoztatást a társaság harmadik negyedéves gyorsjelentésben közölik a részvényesekkel.

Az elszenvedett károkat a Fővárosi Vízművek biztosítása téríti meg. Az Allianz Hungária Biztosítónál megerősítették, hogy felmérték a károkat, de nagyságrendre vonatkozóan az ügyfél felhatalmazása nélkül nem adhatnak ki információt.

A Fővárosi Vízművek közleményben arról tájékoztatott, hogy a biztosító becslése szerint a Gellért Szállóban és a Gellért Gyógyfürdőben keletkezett dologi kár 200-250 millió forintra tehető. A keletkezett károk rendezéséről megkezdődtek a tárgyalások az érintettek között.