Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Medgyessy békén hagyná a tőzsdei cégeket

Napi Online
2002.09.19. 12:53
Az államnak kerülnie kell a beavatkozást a tőzsdei cégek életébe, a felmerülő szociális problémákat más eszközökkel kell rendezni - jelentette ki Medgyessy Péter a The Economist budapesti gazdasági konferenciáján.

A miniszterelnök szerint a forint felértékelődése minden magyar gazdasági érdekkel ellentétes volt.

A növekvő államháztartási hiánnyal kapcsolatban Medgyessy elismerte, hogy abban az előző kormány tevékenységének eredménye mellett a 100 napos program hatása is benne van, de jövőre 1 százalékponttal lefaragják a GDP-arányos deficitet.

Kérdésre válaszolva úgy vélte, Magyarországon túl magas a reálkamat, és ő üdvözölne minden annak csökkentésére irányuló jegybanki döntést, hozzátéve, hogy az nem az ő kompetenciája.

A tervek között megemlítette, hogy az állami infrastruktúra finanszírozására külön alapot kellene létrehozni, amelyet a privatizációs bevételekből kellene föltölteni.

Az EU-csatlakozást illetően Medgyessy úgy látja, hogy jó esély van a tárgyalások decemberi lezárására. Ez esetben jövő tavasszal aláírhatnánk a megállapodást az unióval 2004 első hónapjaira pedig már tagok is lehetnénk - hozzátéve, hogy a csatlakozás minősége fontosabb, mint annak dátuma.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.