A Magyar Posta eladja utazási irodáját

MTI
2002.09.20. 15:24
A Magyar Posta Rt. eladja a tulajdonában lévő Postakocsi-Postatours-Lenau-Reisen utazási irodát - tájékoztatta a Magyar Posta közleményben az MTI-t. A közlemény szerint a társaság azért döntött az értékesítés mellett, mert a hagyományos postai szolgáltatásokra kíván koncentrálni a jövőben.

A közlés szerint külső szakértő világítja át az utazási irodát. A szakértők meghatározzák a cég értékét, amely után a következő két hétben a társaság értékesítési felhívást tesz közzé. A közleményből kiderül, hogy több cég jelezte már vásárlási szándékát. Az egyenlő feltételek biztosítása érdekében az érdeklődők kilétéről egyelőre nem kívánnak nyilatkozni. - Az eladásból befolyt összeget a postai szolgáltatások minőségének javítására fordítják - áll a közleményben.

A Magyar Posta korábbi közlése szerint 2001. december 31-én 3,1 millió forint alaptőkével és 44 millió forint saját tőkével rendelkező, 25 főt foglalkoztató Lenau Utazási Iroda 2001. évi árbevétele 1 milliárd fölötti volt, míg adózás előtti eredménye meghaladta a 10 millió forintot.