Egy milliárd forintos forgalmat vár idén a Skiny

MTI
2002.10.04. 09:52
Az idén 1 milliárd forintot megközelítő forgalmat tervez Magyarország harmadik legnagyobb fehérnemű-forgalmazója, a Skiny Kft. - mondta Pótzy Benedek, a társaság ügyvezető igazgatója új kollekciójuk bemutatója alkalmából.

A Skiny Kft. Európa vezető fehérneműgyártójához, az osztrák Huber csoporthoz tartozik. A Skiny 1994-ben jelent meg Magyarországon, akkori forgalma 50 millió forint volt.

A társaság az igényes vevők számára felsőkategóriájú női, férfi és gyermek fehérneműket, fürdőruhákat forgalmaz. A Skiny-t a magyar piacon vezető Triumph és a Sariana előzi meg, ám ez a két cég csak női fehérneműket értékesít.

A Skiny 1996-ban Győrött Skiny Gyártó Kft. néven üzemet hozott létre, 300 embert foglalkoztat, termékeit egész Európába exportálja. Tavalyi éves bevétele 29 millió euró volt.

A Skiny-nek országszerte hét márkaboltja van, jövőre újabb kettő megnyitását tervezi az egyre növekvő vásárlóerőben bízva. Termékeit ezen kívül egyes, felső kategóriájú termékek forgalmazó boltokban is árusítják.