Az OTP agresszív terjeszkedésre készül Kelet-Európában

MTI
2002.10.07. 16:37
Csányi Sándor a Dow Jones gazdasági hírszolgálatnak hétfőn azt nyilatkozta: a romániai BCR bank privatizálásának kudarca után az OTP azonnal egy másik nagy romániai magánbankkal kezd tárgyalásokat.

Amint megkapjuk a hivatalos értesítést a BCR-tranzakció kudarcáról, megkezdjük a tárgyalásokat egy meghatározott célpartnerrel. Ez valószínűleg még ezen a héten megtörténik - mondta az OTP vezetője, aki azonban nem árulta el, hogy melyik román bankról van szó. Hozzátette ugyanakkor, hogy az OTP a céggel már felvette a kapcsolatot, és az ügylet a jövő év elején lezárulhat.

Csányi Sándor szerint a túlzsúfolt magyar banki piacon immár csaknem lehetetlen a terjeszkedés, és a banknak növekednie kell ahhoz, hogy független maradhasson.

Az igazgató szerint Románia mellett az OTP Bulgáriában, Jugoszláviában, Ukrajnában és azért még Magyarországon is keres felvásárlási célpontokat, de a 23 millió lakosú Románia a legfontosabb célország, mivel több mint kétszer nagyobb Magyarországnál és bankrendszere igen alulfejlett.