Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Kisebb lesz a vártnál a BÉT vesztesége

Napi Online
2002.10.09. 10:53
A Budapesti Értéktőzsde Rt. (BÉT) a vártnál kedvezőbb folyamatok miatt mindössze 50 millió forintos veszteségre számít az idei évben. A jövő év pedig már bizonyára nyereséges lehet, legalábbis ha igazuk lesz a konvergenciaelmélet híveinek. E teória szerint a közelgő EU-csatlakozás miatt 2003 végéig akár 30-40 százalékkal is nőhetnek az árfolyamok.

A korábban tervezett 223 millió forintos veszteséggel szemben várhatóan mindössze 50 millió forintos mínusszal zárja az idei évet a Budapesti Értéktőzsde Rt. - jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Horváth Zsolt vezérigazgató. A mintegy 170 millió forintos javulás elsősorban annak köszönhető, hogy a tőzsdei forgalomra vonatkozó konzervatív, 5 milliárd forintos előrejelzés helyett a napi átlagos kötésérték volumene ennél közel 20 százalékkal nagyobb.

Az első kilenc hónapi adatok alapján az információértékesítésből származó bevételek egyelőre az elvárásoknak megfelelően alakultak, és a költségcsökkentési program (bérleti költségek racionalizálása, szállítói szerződések újratárgyalása) is a megfelelő ütemben halad.

A BÉT ugyanakkor többletbevételt könyvelhetett el az internetes jelentési rendszer bevezetésével, és a Keler Rt. tulajdonrésze után is mintegy 59 millió forint értékű osztalékkal lehet számolni. Mindezeknek köszönhetően a tőzsde cashflow-pozíciója még jelentősen javulhat is, a várt 1,4 milliárd forintos érték az előző évhez képest 40 százalékos többletet jelent.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.