Salamon
7 °C
13 °C

A Fiat elnöke támogatja a tőkeemelést

MTI
2002.10.21. 14:19
Ha a FIAT Auto megmentéséhez tőkeemelésre lesz szükség, akkor a torinói autóipari csoport a résztulajdonos amerikai General Motors-hoz hasonlóan kész abban részt venni - mondta Paolo Fresco, a FIAT elnöke a Financial Times című lapnak adott nyilatkozatában.

Az utóbbi napokban egyre többször lehetett arról hallani, hogy a pénzügyi gondokkal küszködő autógyár megmentéséhez tőkeemelésre lesz szükség. Az autógyár elnöke cáfolta, hogy a FIAT fő részvényese, az Agnelli család, ellenezné az állami részesedésszerzést a csoportban.

Fresco cáfolta azokat a híreket, hogy a FIAT még 2004 előtt eladási opciót érvényesít, és az autógyártó részleget eladja a jelenleg 20 százalékban tulajdonos General Motorsnak. - Nincs ilyen szándékunk, és nem vitattuk ezt meg a General Motors-szal. Szanálási törekvéseink nem függnek össze ilyen opcióval - hangsúlyozta.

A FIAT üzemeiben újabb zaklatott hét kezdődött. Hétfő délelőtt a szicíliai Palermo közelében lévő Termini Imereseben kétórás sztrájk volt. Az üzemben, ahol a FIAT Punto kocsik készülnek, 1500 dolgozót fenyeget elbocsátás.

A vállalatvezetés szanálási tervében, amelyet október elején terjesztett a szakszervezet elé, a válságközeli helyzetben lévő FIAT megmentésére 8100 fős létszámcsökkentés szerepel.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!