Szervezeti átalakulás és személycserék a tőzsdén

MTI
2002.10.28. 16:22
A Budapesti Értéktőzsde Rt. (BÉT) a hatékonyságnövelés érdekében átalakítja belső szervezeti felépítését, ami személycserékkel is együtt jár - közölte a BÉT közleményben az MTI-vel. A közlemény szerint az átalakítás nem jelent létszámleépítést, csupán személyi és szervezeti változásokat.

Az átalakítással a BÉT az utóbbi évek piaci környezetének változásaihoz igazodik. Ugyanakkor a változtatásokkal az intézmény új kommunikációs stratégiájának eredményes megvalósítását kívánja elérni. Az átalakítás kizárólagos célja a működés hatékonyságának növelése - szögezik le a közleményben.

Az átszervezésnek nem célja költségcsökkentés, hiszen a BÉT gazdálkodása jelentős mértékben javult. Idén - az eredeti pénzügyi tervekhez képest - 170 millió forintos javulás várható a BÉT Rt. gazdálkodásában. Így a BÉT Rt. várhatóan csupán 50 millió forintos hiánnyal zárja az évet, az eredetileg tervezett 223 millió forintos negatívummal szemben.

A közlemény szerint mindezt a magasabb kereskedési forgalom, az információ-értékesítésből és az internetes jelentési rendszer elindításából származó bevételek, valamint a korábbi költségcsökkentő intézkedések eredményezik. Az üzleti eredményt a Keler Rt.-től várható osztalék is javítja.