Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Az IMF csökkenti a német GDP-növekedésre adott prognózisát

MTI
2002.10.29. 14:24
A Nemzetközi Valuta Alap (IMF) is gyengébb növekedésre számít jövőre Németországban, a Handelsblatt kedden közölt értesülése szerint. A német gazdasági-pénzügyi napilap az IMF napokban megjelenő Németország-jelentésére hivatkozva azt írta, hogy a gazdasági növekedés Németországban 1,75 százalék lesz 2003-ban.

Az IMF a szeptemberi Világgazdasági Kilátásában (World Economic Outlook) még 2,0 százalék növekményt jósolt.

Erre az évre az IMF változatlanul 0,5 százalékos növekedést valószínűsít. "A német gazdaság a törékeny javulás állapotában van" - jegyezték meg az IMF Németország-jelentésében. Az erőteljesebb fejlődés ellen hat a világgazdaság gyengélkedése, a tőzsdék lejtmenete, a gyenge aktivitás a hitelpiacokon, valamint az államháztartás tervezett konszolidálása Németországban.

Wolfgang Clement német gazdasági és munkaügyi miniszter szintén jelezte, hogy a kormány is lefelé módosítja előrejelzéseit. A miniszter értésre adta, hogy a módosítás egybecseng majd a hat vezető német gazdaságkutató intézet egy héttel ezelőtt nyilvánosságra hozott előrejelzéseivel: az intézetek az idei évre 0,4 százalék növekedést, jövőre pedig 1,4 százalékosat jósoltak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.