Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Kezdődik az egységes európai pénzpiac kialakítása

euractiv.hu
2002.11.13. 08:59
Kapcsolódó cikkek (1)
Az Európai Bizottság friss tanulmánya szerint jelentősen segítené a tagországok fejlődését, ha egységes lenne a pénzügyi szolgáltatások piaca az EU-ban. Konkrétan: 130 milliárd eurós többletbevételt, 1,1 százalékos gazdasági növekedést jelentene, a foglalkoztatottság pedig 0,5 százalékkal nőne - írja a Financial Times.

A különböző pénzügyi alapok működtetésének költsége a tanulmány szerint 0,5 százalékkal kisebb lenne a tőkepiac egységesítésének köszönhetően, a kereskedelmi költségek mérséklése, a különböző díjak megszűnése vagy drasztikus csökkenése miatt. A közös EU pénzpiac igazi haszonélvezői a vállalkozások lennének.

A bizottság egy éven át készült tanulmánya a brüsszeli hatóságok első próbálkozása, hogy egy 42 új törvényből álló csomag, a Pénzügyi Szolgáltatások Akcióterve segítségével hozzálássanak a különböző jogszabályok egységesítéséhez, az EU-pénzügyi piac megteremtéséhez.

Az egységesítés legnagyobb ellenzője Németország és Franciaország, mindkét ország szeretne belső védelmet nyújtani saját cégeiknek.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!