Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Deutsche Telekom: a Matávot is érinthetik az értékleírások?

MTI
2002.11.14. 09:53
A Deutsche Telekom új főnöke - várhatóan Kai-Uwe Ricke - átalakítja a legnagyobb európai távközlési cég vezetését - jelentette a Financial Times Deutschland csütörtökön.

A Deutsche Telekom felügyelőbizottsága csütörtökön ülést tart a társaság székhelyén, Bonnban: délután bejelentik a legújabb üzleti eredményeket, és elmondják, hol tart a vállalati stratégia átalakítása.

A Financial Times Deutschland nem tartotta kizártnak, hogy a Matávot is érinthetik az elmúlt napokban emlegetett értékleírások.

Értesülések szerint a drága felvásárlások utáni leírások, értékvesztés alapján, körülbelül 20 milliárd eurót tesznek ki a német távközlési vállalatnál, és főleg a tavaly 34 milliárd dollárért vásárolt amerikai leányvállalatot, a VoiceStreamet érintik. A Deutsche Telekom ennek ellenére nem akar megválni a Voicestreamtől.

A VoiceStream átvétele növelte a Deutsche Telekom adósságát - ez jelenleg hivatalosan 64,2 milliárd euró -, és várható, hogy Sihler (a Telekom átmeneti elnöke) a harmadik negyedév eredményeinek tálalásával együtt milliárdos nagyságrendű, a VoiceStreamet érintő, de akár a brit és a magyar részesedéseket is érintő értékleírásokat jelent be.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.