Kai-Uwe Ricke a Deutsche Telekom új elnöke

MTI
2002.11.14. 13:12
A Deutsche Telekom AG, a legnagyobb európai távközlési vállalat felügyelőbizottsága egyhangúlag a 41 éves Kai-Uwe Rickét bízta meg a konszern vezetésével csütörtökön, november 15-i hatállyal.

Kai-Uwe Ricke Helmut Sihler helyét veszi át. Sihler csak átmenetileg, hat hónapra vállalta a cég vezetését júliusban, amikor az addigi elnök, Ron Sommer távozott a súlyosan eladósodott konszern éléről.

Ricke feladatai közé tartozik, hogy folytassa a Deutsche Telekom konszolidálását, és növekedési kilátásokat dolgozzon ki a vállalat számára - mondta Hans-Dietrich Winkhaus, a Deutsche Telekom felügyelő bizottságának elnöke.

A legutolsó hivatalos adat szerint a Deutsche Telekom 64,2 milliárd eurós adóssággal birkózik, amelyet 2003 végére 50 milliárd euróra akarnak csökkenteni.

Ricke, kinek édesapja is állt már a Deutsche Telekom élén a kilencvenes évek elején, a postáról leválasztott távközlési cég privatizálását és tőzsdei megjelenését készítve elő, a konszern két sikeres üzletágáért felelt eddig az elnökségben: a mobiltelefonos és az internetes üzletért.