A kannás bor is engedélyköteles január 1-jétől

MTI
2002.12.20. 12:04
A szőlőbor kannás kiszerelését csak az illetékes állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző állomás által kiadott szakhatósági engedéllyel rendelkező adóraktár végezheti január 1-jétől - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának sajtóosztálya az MTI-t.

A közlemény szerint a hatályos bortörvény végrehajtási rendelete 2002. december 31-ig adott haladékot a kannás kiszerelést végző adóraktárak számára a szakhatósági engedély megszerzésére.

Ezt a benyújtott kérelem alapján a területileg illetékes állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző állomás adja ki, amennyiben az adóraktár megfelel az előírásoknak.

A bortörvény végrehajtási rendeletének hatályba lépése után a kannás borra is érvényes lesz a jövedéki szabályozásból eredő minden kötelezettség.

A kannás kiszerelést végző adóraktárnak az adóraktári engedélyt kiadó vámhivatalhoz be kell küldenie a tevékenység folytatásához előírt szakhatósági engedélyt. Ennek teljesítésére a vámhatóság 2003. február 28-ig adott türelmi időt.