Judit
3 °C
6 °C

Országos sztrájk a General Electricnél

Napi Online
2003.01.09. 09:36
Január 14-én és 15-én az egész Egyesült Államokra kiterjedő sztrájkot tartanak a General Electric Co. (GE) legnagyobb szakszervezetének tagjai, miután az érdekképviselet vitába keveredett a vállalattal az alkalmazottak által fizetendő egészségügyi hozzájárulás ügyében.

A Union of Electronic Workers/Communications Workers of America szerint alkalmazottanként átlagosan 400 dollárral nőtt az az összeg, amellyel maguknak a dolgozóknak saját zsebből kell hozzájárulniuk az amúgy nagyrészt a GE által finanszírozott egészségügyi ellátáshoz, a vállalat viszont csak 200 dolláros emelkedést ismer el, mondván, hogy a különbözet megspórolható a generikus gyógyszerek alkalmazásával.

A kétnapos sztrájkban a Reuters jelentése szerint előreláthatóan mintegy 14 ezer ember vesz részt, az akció a GE szinte összes üzletágát érinti. Edward Fire, a szakszervezet elnöke úgy nyilatkozott, hogy a sztrájkot a GE provokálta ki zsugoriságával, holott a vállalatnak bőven volna miből többet fizetnie, mivel 2002-es nyeresége várhatóan magasabb az előző évi - rekordnagyságú - 14,1 milliárd dollárnál. A GE szerint az alkalmazottak a fizetések és juttatások elmaradása miatt fejenként 400 dollárt veszítenek a sztrájkban való részvétellel.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.