Szabina
5 °C
11 °C

Kacsa az OTP-UBS-sztori

Napi Online
2003.01.21. 14:34
Az OTP hivatalosan is cáfolta azt a mai sajtóértesülést, amely szerint a svájci UBS minél nagyobb OTP-részesedéshez akar jutni, s a felvásárlási törekvéseket jelzi.

Banki körökből származó információk szerint a svájci UBS minél nagyobb OTP-részesedéshez akar jutni, s a felvásárlási törekvéseket jelzi, hogy a BÉT-en a múlt hét végén több mint ötmilliárd forint értékben forogtak OTP-részvények - írja a Magyar Hírlap. A lap által idézett szakértők szerint az 1440 milliárd euró értékű vagyont kezelő svájci bank közeledésére utal az is, hogy nemrég együttműködésre lépett az OTP-vel.

A UBS szóvivője nem kommentálta a napilap értesüléseit, a NAPI Online kérdésére azonban az OTP Bank illetékese teljességgel légből kapottnak minősítette a pletykát. A félreértésre az adhatott okot, hogy a UBS befektetési bankja, a UBS Warburg az 1995-ös bevezetés óta igen aktív szereplője az OTP-piacoknak.

Külföldi sajtóértesülések szerint egyébként a UBS alapvetően a svájci bankrendszer konszolidálásában érdekelt, s főként a Credit Suisse iránt érdeklődik. Semmilyen jel nem mutat ugyanakkor arra, hogy a nyugati nagybankok közül az utóbbi 15 évben a közép- és kelet-európai régió iránt a legkevesebb érdeklődést tanúsító UBS épp most aktivizálná magát.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!