Leépítésbe kezd a Generali

MTI
2003.01.22. 17:37
A Gruppo Generali trieszti biztosítótársaság a következő három évben 2800-zal akarja csökkenteni alkalmazottainak számát a világban, de arról még nincsenek konkrét elképzelések, hogy magyarországi cégeit is érinti-e majd ez a leépítés.

A Gruppo Generali trieszti központjában szerdán azt mondták az MTI-nek, hogy 600 dolgozótól Olaszországban, további 2200-tól pedig külföldön készül megválni a cég. Ebből a szempontból csak Németországot nevezték meg konkrétan, ahol 1250-nel csökkentik a létszámot.

Az majd csak menet közben derül ki, hogy mely országokban miként változik a foglalkoztatottak száma - tetták hozzá, magyarázatul, miért nincs információ a többi országbeli, közte magyarországi létszám-elképzelésekre. Ettől függetlenül az osztrák ágnál, a Generali Vienna Holdingnál úgy tudják, hogy Ausztriában például 400 állás kerül veszélybe.

Noha a központban természetesen nem bocsátkoztak találgatásokba a magyarországi létszámhelyzetet illetően, azt azért megerősítették, hogy a Generali az elkövetkező évelben inkább erősíteni akarja pozícióját Kelet-Európában, Kínában és általában Ázsiában, semmint gyengíteni.