Emánuel
3 °C
12 °C

A Monetáris Tanács nem változtatott az alapkamaton

MTI
2003.01.27. 15:22
A Monetáris Tanács január 27-i ülésén változatlanul hagyta a jegybanki alapkamatláb 6,50%-os szintjét.

A Monetáris Tanács megvitatta a február 10-én publikálandó inflációs jelentés első változatát. A testület tudomásul vette Oblath Gábor lemondását a Monetáris Tanácsban betöltött posztjáról.

A Monetáris Tanács döntése előtt a bankközi piacon elterjedt, hogy a testület szűkíteni fogja az egynapos kamatfolyosó szélességét és feloldja a mennyiségkorlátozást a jegybanki kéthetes betétnél.

A legutóbbi 6,5 százalékos jegybanki alapkamatról szóló döntéskor a monetáris testület január 17-én - védekezve az erős spekuláció ellen - kibővítette a kamatfolyosó szélességét az addigi plusz/mínusz 1 százalékról plusz/mínusz 3 százalékra. Egyúttal mennyiségi korlátozást vezetett be a jegybank kéthetes betétjénél.

Ezt az MNB legutóbb, az elmúlt hét keddjén érvényesítette is, amikor is 580 milliárd forintos ajánlat érkezett ugyan, de csupán 100 milliárd forint értékben fogadott el betéteket a kereskedelmi bankoktól.

A Monetáris Tanács hétfőn sem a kamatfolyosót nem szűkítette, sem pedig a kéthetes betétnél bevezetett mennyiségi korlátot nem oldotta fel.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.