Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Kelet-Európában terjeszkedne a HypoVereinsbank

MTI
2003.01.28. 13:00
A német HypoVereinsbank (HVB) tovább akar terjeszkedni Kelet-Európában, a hitelintézet jól működő pénzintézet felvásárlásában érdekelt - mondta Gerhard Randa, a Bank Austria-Creditanstalt (BA-CA) elnöke a Handelsblatt keddi számában megjelent nyilatkozatában. Randa a HVB igazgatótanácsában Közép és Kelet-Európáért felel.

Szanálásra váró bankok nem érdekelnek bennünket, csak a működőképes pénzintézetek. Az ilyen akvizíciókra rendelkezésre áll a pénz - tette hozzá.

A bank ez idő szerint 10 százalékos átlagos piaci részesedéssel Kelet-Európában a második legnagyobb külföldi banknak tartja magát. Németországban a Hypovereinsbank a lakossági szolgáltatásban 5 százalékos részesedéssel bír, míg törzspiacán, Bajorországban 15 százaléka az aránya.

A Hypovereinsbank Kelet-Európában kiterjedtebb területi lefedettségre törekszik. Ezt eddig csak Lengyelországban sikerült megvalósítani. Randa szerint van még behozni való Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Szlovéniában. Randa megítélése szerint a térségben a szükséges banki méretet a HVB aligha érheti el pusztán belső, szerves növekedéssel, csak akvizícó révén építhető ki az univerzális banküzlet.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.