Szabina
5 °C
11 °C

Az OTP a bolgár DSK Bank 100 százalékra is adott ajánlatot

MTI
2003.01.29. 14:45
Az OTP Bank a pályázati kiírásnak megfelelően a bolgár DSK Bank 100 százalékának és 80 százalékának megvásárlására tette meg előzetes, nem kötelező érvényű ajánlatát.

Az OTP arra a hírre reagált szerdán az MTI-nek, amely szerint a bolgár bankkonszolidációs vállalat kedden bejelentette: most arra kéri az érdeklődőket, hogy a végső ajánlatot a DSK 100 százalékára tegyék meg.

Az OTP külföldi akvizíciós stratégiájában az elsődleges célországok egyikeként jelölte meg Bulgáriát, és már korábban kinyilvánította és következetesen fenntartotta érdeklődését a bolgár DSK Bank privatizációjában való részvételre.

A bolgár bankkonszolidációs vállalat kedden azt is bejelentette, hogy közvetlen tárgyalásokat folytat majd azzal a három ajánlattevővel, amelyek jelentkeztek a balkáni ország második legnagyobb pénzintézete, a DSK Bank többségi részének megszerzésére. Bulgária április végére szeretné lezárni az eladást.

A konszolidációs cég három, nem kötelező érvényű ajánlatot kapott a magyar OTP Banktól, az osztrák Erste Banktól és a görög Piraeus Banktól.

A bolgár bank átvilágítása február 10-én kezdődik, tavalyi nyereségének végső auditálása márciusra fejeződik be. A végső ajánlatokat az auditálás lezárása után lehet benyújtani, hogy az ajánlattevőknek lehetőségük legyen megismerkedni az adatokkal.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!