Az MNB plusz egy órán át interveniálhat

Napi Online
2003.01.29. 15:46
Az MNB február 18-i hatállyal változtatásokat hajt végre, így például a betéti tendereknél túljegyzés esetén az ajánlati felhívásban hirdeti meg, hogy milyen allokációs módszert alkalmaz. A bankközin egy órával meghosszabbodik az intervencióra nyitva álló időszak.

A betéti tenderek és gyorstenderek esetén az MNB üzleti feltételei korábban csak a kártyaleosztásos allokációt tették lehetővé. Ezzel szemben 2003. február 18-tól kezdődően a jegybank a betéti tenderek és gyorstenderek kiírásakor az ajánlati felhívásban hirdeti meg, hogy túljegyzés esetén az ajánlat elfogadásakor milyen allokációs módszert alkalmaz.

Amennyiben 2003. február 18-án sor kerül fix kamatú betéti tender meghirdetésére mennyiségi korlát mellett, akkor túljegyzés esetén az MNB az elmúlt évi átlagos tartalékkötelezettség alapján fog az ajánlatot benyújtott ügyfelek között allokálni - fogalmaz a jegybank közleménye.

A forint és a külföldi pénznemek közötti azonnali devizapiaci műveletek esetén az üzletidő (az ajánlatok fogadási ideje) egy órával meghosszabbodik, s 9 órától a korábbi 15 óra helyett 16 óráig tart. Ezzel párhuzamosan az O/N és T/N devizabetét befogadási ideje 8 órától a korábbi 10 óra helyett 12 óráig tart.