A bukmékerek szerint lesz svéd euró

euractiv.hu
2003.02.17. 09:29
Az egységes európai valuta svéd támogatottságának enyhe csökkenéséről számolt be a Pollsters közvélemény-kutató, amelynek felmérése most az ellenzők táborának szűk fölényét jelzi. Ennek ellenére aki egy svéd koronát tett fel az Unibet fogadási ügynökségnél az "igen"-re, az 1,25 koronát nyerhet, míg aki a "nem" győzelmére fogadott, ugyanezzel a befektetéssel 3,24 koronát kaphat vissza, ha számára kedvező eredmény születik a szeptember 14-i népszavazáson. A Ladbrokes 1,33 koronát fizet az "igen", 3,55 koronát a "nem" győzelméért, míg a Cantor ügynökségnél 1,20:2,5 az arány.

A bukmékerek szerint az "igen" győzelmének valószínűsége olyan nagy, hogy aki erre fogad, igen kis összeget nyerhet. Az igazsághoz tartozik, hogy az ingadozó svédek szinte hetente változtatják véleményüket, az elmúlt hónapokban nem volt két egymást követő közvélemény-kutatás, amely nagyjából hasonló eredményt mutatott volna, s a bukméker-irodák oddsai ezt az ingadozást képtelenek követni.

Az európárti kormány mindenesetre örömmel konstatálja a bukméker-adatokat, s azokat nyilván beépíti a népszavazási kampányába.