Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Visszaesett a UBS profitja

MTI
2003.02.18. 14:05
A legnagyobb svájci bank az elmúlt évre 3,5 milliárd frank tiszta nyereséget könyvelt el, 29 százalékkal kevesebbet, mint rekordév 2001-ben. Az adat az elemzői várakozások alsó határán van. 2001-ben a UBS rekordnagyságú, 4,97 milliárd svájci frank tiszta profitot ért el.

A pénzintézet megítélése szerint a környezet az idén is nehéz marad. A nagybank a bizonytalanságokra és a megtépázott befektetői bizalomra tekintettel rövid távon nem számít pénzügyi eredményeinek javulására.

A profitvisszaesés nagyrészt az amerikai PaineWebber vagyonkezelő 953 millió frank leírási költsége miatt következet be. A PaineWebber az amerikai bank megvétele óta szerepel a UBS mérlegében és 2002 utolsó negyedében írták le.

Ehhez jön még az általános tőzsdei visszaesés miatt kisebb vagyonkezelői tevékenység, következésképp kevesebb bevétel. Tavaly a kezelt vagyon 17 százalékkal 2 milliárd frankra csökkent.

A UBS a költségek csökkentése érdekében 924 állást szüntetett meg, a pénzintézet tavaly év végén 69 061 főt foglalkoztatott.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.