Salamon
7 °C
13 °C

A Schroder fenntartja a Matáv befektetői besorolását

MTI
2003.02.18. 16:56
A Matáv eredményközlése után fenntartotta a magyar távközlési papírra adott befektetési besorolását és célárát a Schroder Salomon Smith Barney londoni befektetési ház, amely szerint a telefoncég kockázat/hozam profilja továbbra is igen vonzó.

A magyar vállalatról kiadott átfogó elemzés szerint a Citigroup-csoportba tartozó befektetési bank érvényben tartja 1M szintű (piaci túlteljesítő, közepes kockázatú) osztályzatát a papírra, és részvényre adott 1125,00 forintos célárát is.

Az SSSB londoni irodájának elemzése szerint a Matáv negyedik negyedévi eredménye megfelelt a ház várakozásainak. A cég szerint az eredményjelentés kevés meglepetése között volt a Westel vártnál gyengébb bevételi hozzájárulása, és a MakTel-érdekeltség váratlanul erős teljesítménye.

A jelentés szerint a Westel bevétele a mobiltelefon-szolgáltatásból a ház által vártnál 1 milliárd forinttal kevesebb, a macedóniai érdekeltségé a SSSB előrejelzésénél 1 milliárd forinttal több lett. A Schroder Salomon Smith Barney szerint azonban a mobil üzletág növekedése általában szezonálisan gyengébb a 4. negyedévben.

A londoni elemző cég azzal számol, hogy a Matáv mobiltelefon-érdekeltségében "még legalább félévi kétszámjegyű bevétel-növekedési ütem benne van", és Westel adja a Matáv idei növekedésének zömét.

A jelentés szerint - jóllehet még nincs meg a térségbeli összes szolgáltató negyedik negyedévi beszámolója - a ház arra számít, hogy a Matáv lesz csoportjában a "növekedési éltanuló".

Az SSSB szerint azonban a Westel gazdálkodására valószínűleg kedvezőtlen hatással lesz a végződtetési díjak - a hálózatból kimenő hívásokért felszámolt felár - várt idei csökkentése, bár ez az első negyedévi eredményt még nem érintheti.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.