Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Az EU szigorítja a tőzsdei cégek jelentési kötelezettségeit

MTI
2003.02.24. 15:13
Az Európai Bizottság a jövő hét elején várhatóan szigorúbb információ nyújtási kötelezettséget szab meg a tőzsdéken jegyzett cégek számára. AZ EU ily módon igyekszik megelőzni az Enron, vagy a WorldCom cégeket érintő részvénypiaci botrányokat, egyben erősíteni a befektetők cégekbe vetett bizalmát.

Brüsszeli információk szerint az eddig több ízben elhalasztott döntést most meghozzák és ezzel az európai szabályok közelíteni fognak az amerikaiakhoz. íp> Az Egyesült Államokban a részvénytársaságok negyedéves jelentések közzétételére kötelezettek. Ennek egy lazább változatot javasol az EU, vagyis az európai cégeknek a jövőben negyedéves jelentéseikbe bele kellene foglalni az eredmény/veszteség adatokat, ám nem kellene adniuk becsléseket a várható eredményről.

Az Európai Unióban a részvénytársaságok eddig csak fél éves záróeredményeket tettek közzé.

Frits Bolkensteinnek, az EU belső piaci ügyeiért felelős bizottsági tagjának javaslatait a tagországokat képviselő miniszteri tanácsnak kell jóváhagynia. A kérdésről az első vitát az EU pénzügyminiszterei tartják következő, március 7-i értekezletükön.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.