Miklós
-7 °C
4 °C

Előírhatja-e az EU, miként kell megszámolni a vadon élő állatokat?

euractiv.hu
2003.03.06. 09:33
Kapcsolódó cikkek (1)
Nem szeretnének új, az EU által megszabott erdővédelmi standardokat a dán gazdák. Szerintük a rendszer semmi újat nem ad a jelenlegihez képest, viszont megnehezíti az életüket. Vajon előírhatja-e az EU, hogy miként kell megszámolni a vadon élő állatokat?

A dán erdőtulajdonosok tiltakoznak a közös természetvédő és információ-szolgáltató EU-standardok bevezetése ellen. Az EU Európa-szerte egységesíteni akarja, hogy milyen eljárások szerint számolják meg az erdőben élő vadállatokat, vizsgálják a talaj minőségét és mérjék a kibocsátott széndioxid mennyiségét.

A dán gazdák úgy vélik, hogy a tagállamokra kényszerített eljárások nem hoznak semmi újat a már létező rendszerhez képest, viszont megnehezítik az életüket, s rontják az erdők fenntarthatóságát. "Mindent megteszünk, hogy a rendszer nem legyen túl bürokratikus" - próbálta megnyugtatni a gazdákat Hans Christian Schmidt dán környezetvédelmi miniszter.

A Dán Erdők Szövetsége szerint a közös standardok bevezetését célzó EU-s törekvések ellenkeznek a szubszidiaritással, vagyis azzal az elvvel, hogy a döntéseket a lehető legalacsonyabb, az érintettekhez legközelebbi szinten kell meghozni. Ráadásul az Európai Bizottság Környezetvédelmi Tanácsában a héten tárgyalt megfigyelési ajánlás az erdőszövetség elnöke szerint nem ad alapos rálátást az erdészet gondjaira.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.