Zalán
6 °C
19 °C

Egyesül a Telecom Italia és az Olivetti

MTI
2003.03.12. 13:32
Fúzióról állapodott meg az olasz Telecom Italia távközlési konszern és az Olivetti irodabútorgyártó holding. A szerdai bejelentés szerint az Olivetti hét saját részvényt ajánlott egy Telecom Italia részvényért. Az összeolvadás előreláthatólag júliusig lezárul, és az új vállalat megtartja a Telecom Italia nevet.

A fúziós találgatások miatt a Telecom Italia és az Olivetti, valamint a résztulajdonos Pirelli és Seat Pagine Gialle vállalatok részvényeivel hétfő óta nem kereskedtek.

A Telecom Italia a Pirelli kábel- és gumiipari konszern ellenőrzése alá kerül. A Pirelli 2001-ben a Benetton csoporttal együtt megvette a Telecom Italia 28,7 százalékát az Olivettitől. Az Olivettinek a maga részéről 54 százalékos részesedése van a Telecom Italiában. A fúzió leegyszerűsíti a jelenleg meglehetősen bonyolult, kusza viszonyokat.

A Telecom Italia előzőleg 322 millió euró nettó veszteséget jelentett a tavalyi évről, a megelőző évi 2,07 milliárd euró nettó veszteség után. Forgalma 1,4 százalékkal 30,4 milliárd euróra esett vissza. Működési profitja tavaly 10,6 százalékkal 7,38 millió euróra emelkedett.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek. Válasszon a legjobb ajánlatokból!