Natália
-3 °C
8 °C

Az EU Bizottság a Volkswagen-törvény ellen

euractiv.hu
2003.03.21. 09:42
Kapcsolódó cikkek (1)
A német autógyártó óriást, a Volkswagent védő törvény miatt az Európai Bizottság eljárást indíthat Németország ellen. Az EU szerint a protekcionista törvény akadályozza a tőke szabad áramlását a tagországok között.

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy bírósági eljárást indít Németország ellen a Volkswagen-törvény miatt. A jogszabály, amely az autógyártó óriást védi az ellenséges tulajdonszerzéstől, ellentétes az Európai Szerződésekkel - véli a bizottság egyik szóvivője.

Frits Bolkestein, az EU belső piacának biztosa szerint a még 1960-ban elfogadott német törvény akadályozza a tőke szabad áramlását az EU 15 tagállama között. A törvény szerint egyetlen részvényes sem rendelkezhet a szavazatok több mint 20 százalékával, függetlenül részvényeinek számától. Még ellentmondásosabb, hogy Alsó Szászországnak a cég legnagyobb részvényesként vétójoga van a Volkswagen eladását illetően.

Németországnak most két hónapja van, hogy válaszoljon a bizottság felvetéseire, s ha ez a válasz nem lesz kielégítő, az ügy az Európai Bíróság elé kerül.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.