Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Visszavette eredményvárakozásait a Bertelsmann

MTI
2003.03.24. 16:24
Az elhúzódó gazdasági dekonjunktúra miatt visszafogta eredményelőrejelzését a Bertelsmann médiakonszern. A Financial Times Deutschland hétfői számában megjelent interjúban Gunter Thielen elnök az általános gazdasági környezettől tette függővé az eredményesség alakulását.

A Bertlesmann az eredeti tervek szerint 2005-ig tíz százalékos haszonkulcsot kívánt elérni, ami a jelenlegi megduplázását jelentené. A konszern kedden teszi közzé 2002-es mérlegbeszámolóját.

- Átlagos gazdasági helyzetben 2005-ig teljesíteni tudnánk a tíz százalékos nyereségkulcs elérésére kitűzött célunkat - jelentette ki Thielen úr. - A jelenlegi nyomott gazdasági helyzetben azonban erre nincs lehetőség. A legjobb esetben is 7-8 százalékos nyereségességre számíthatunk.

A német gazdaság jelenleg meglehetősen rossz állapotban van. Az Egyesült Államokban február és március folyamán a háborús aggodalmak miatt komoly visszaesést szenvedtünk el. Mindez még pozitív irányba is változhat, de ha a háború elhúzódik, akkor tovább romlik a helyzet - tette hozzá.

Kedden az előzetes becslések szerint 18,4 milliárd eurós forgalomról, 900 eurót meghaladó működési eredményről és öt százalékos haszonkulcsról számol be a médiakonszern. A beszámolási időszak pénzügyi évről naptárira történt módosítása miatt pontos bázis adatok nem állnak majd rendelkezésre.

A Bertelsmann érdekeltségi körébe tartoznak az RTL Group tévécsatorna, a BMG zeneműkiadó, a Random House könyvkiadó vállalat, és a Verlag Gruner & Jahr sajtó csoport, valamint számos könyvklub is. A konszern forgalmának egyharmada a német piacon, egyharmada az Egyesült Államokban, míg a fennmaradó hányad a többi piacon keletkezik.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!