Német-olasz-spanyol mobilszövetség a Vodafone ellen

MTI
2003.04.07. 14:17
A hazai piacán vezető német, olasz és spanyol mobilszolgáltató vállalat, a T-Mobile, a Telecom Italia Mobile (TIM) és a Telefónica Móviles együtt veszi fel a versenyt a világ legnagyobb mobilcégével, a brit Vodafone-nal.

A három szolgáltatónak összesen 162 millió felhasználója van, míg a brit Vodafone 2002 végén 112 millió előfizetővel rendelkezett. A német-olasz-spanyol szövetség más, csatlakozni kívánó szolgáltatók előtt is nyitva áll.

Az együttműködés az adatátviteli és a mobil internetszolgáltatás egységesítését nyújtja. Az ügyfelek számára könnyebbséget jelent majd az egyszerűsített és egységes tarifaszerkezet, valamint a bárhol igénybe vehető szolgáltatások kínálata. A kínált szolgáltatások között szerepel a külföldi kártyafeltöltés, az MMS üzenetek átvitele, valamint az SMS hírszolgáltatásoknak az otthonival megegyező számon való lekérhetősége.

Az együttműködő felek egységesített szolgáltatásaiktól a nemzetközi szinten tevékenykedő vállalkozások mellett a magán előfizetők számának növekedését is remélik - nem szólva az egyesített értékesítési hálózatok és a technológiai fejlesztések szinergikus hatásáról.

Hasonló erőegyesítéssel próbálkozott korábban a holland KPN távközlési vállalat is, érdeklődést mutatva a brit mm02 mobilszolgáltató iránt. Hétfőn azonban közölték, hogy voltak ugyantárgyalások az egyesülésről, de jelenleg nem folytatódnak a megbeszélések. Középes és hosszú távon azonban bizonyosra vehető az ágazat további konszolidációja - mondta az mm02 szóvivője.