Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Iraki újjáépítési koordinációs irodát nyitott a GKM és a külügy

MTI
2003.04.10. 16:44
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) és a külügyi tárca közös döntése alapján a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) keretében azonnali hatállyal iraki újjáépítési koordinációs irodát hoztak létre.

Major István, a Külügyminisztérium (KüM) külgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten elmondta: az iroda három fővel megkezdte a működését. Ennek keretében információkat ad a rekonstrukciós program iránt érdeklődő vállalatoknak.

A helyettes államtitkár becslése szerint jó eredmény lenne, ha a magyar cégeknek sikerülne 15-25 millió dollár nagyságrendű megrendelést elérniük.

Tájékoztatása szerint az újjáépítés első részében a víz-, energiaellátás, az egészségügyi alapszolgáltatások, az élelmiszerellátás területén működő vállalkozásokat várják. A második ütemben pedig az építéssel, szereléssel foglalkozó cégek pályázhatnak jó eséllyel.

A Külügyminisztériumnál eddig 80-100 magyarországi vállalat érdeklődött az újjáépítésben való részvétel iránt. Major István viszonylag bizakodó a magyar cégek esélyeivel kapcsolatban. Elmondta: nagy előnynek számít, hogy Magyarországnak komoly gazdasági múltja van Irakban.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!