Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Nem kelendőek a Nokia-hálózatok

Napi Online
2003.04.17. 13:19
Az első negyedévben a várakozásoknak megfelelő forgalomcsökkenésről, illetve a prognosztizáltnál kevésbé visszaeső nyereségről számolt be a Nokia. A finn cég eladásait a hálózat-biznisz gyenge teljesítménye húzta vissza.

Az első negyedévben 3 százalékkal 6,773 milliárd euróra csökkent a Nokia Oyj forgalma - írja a CBSMarketWatch. A világ vezető mobiltelefon-gyártó cégének üzemi nyeresége kismértékben süllyedt, 1,2 milliárd euróra, ám az eredmény így is jobb, mint a prognosztizált 1,123 milliárd eredmény. A profitot a Nokian Tyres fennmaradó részvényeinek eladásából befolyt 56 millió euró is hízlalta.

A mobiltelefon-eladások 1,1 százalékkal 5,5 milliárd euróra emelkedtek, a a vállalat célkitűzésének megfelelően. A Nokia közleménye szerint az erős európai vásárlási kedv kedvező hatását a gyengülő ázsiai, illetve a jelentősen visszaeső amerikai kereslet gyengítette.

A Nokia mobiltávközlési hálózat eladásai az első negyedévben éves szinten 15 százalékkal visszaestek, e részleg forgalma 1,2 milliárd euróra apadt, miután az európai és ázsia-csendes-óceáni kereslet csökkenését nem tudta ellensúlyozni az egyesült államokbeli piac bővülése.

A Nokia Networks pro forma üzemi nyeresége 127 millió euróra zuhant, amiben a kisebb forgalom mellett a 3G technológiájú hálózatok bevezetésének magas költsége is közrejátszott.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.