Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

A KLM kiárusítja kerozinkészletének egy részét

Napi Online
2003.04.29. 17:30
A KLM Royal Dutch Airlines, Hollandia legnagyobb légitársasága kiárusítja kerozin-készletének egy részét, miután a SARS-vírus követekeztében ázsiai járatai közül jópárat törölt.

A társaság üzemanyag-kereskedelmi ágazata mintegy 3 000 tonna kerozin értékesített hétfőn az Amszterdam-Rotterdam-Antwerpen-i piacon, azután, hogy pénteken több kisebb "csomagban" 10 000 tonnát már értékesített.

A vállalat egyébként már múlt hónapban is aktívan adott el repülőgép-üzemanyagot, akkor a Közel-Keletre irányuló járatainak törlése miatt.

A társaság márciusban három százalékkal kevesebb utast szállított, mint egy évvel korábban, ami - figyelembe véve az Irak elleni háborút és a távol-keleti atípusos tüdőgyulladás-járványt - jóval kisebb kiesés, mint amekkorára bárki számított. A mostani járatcsökkentés hatására mintegy három százalékkal csökkent a társaság globális kapacitása.

A Nemzetközi Energia Bizottság tegnap csökkentette az idei évi olajkitermelési prognózisát a vírus miatt, míg az OPEC múlt héten közölte, hogy a SARS egyedül Ázsiában 300 000 hordóval veti vissza a napi olaj iránti keresletet. A repülőgép-üzemanyag ára egyébként a március 10-i 390 dolláros tonnánkénti csúcsáról mostanra mintegy 240 dollárra esett vissza, ami közel 40 százalékos csökkenés.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!