Gyöngyi
2 °C
13 °C

A vártnál jobb eredményt ért el a Metro az első negyedévben

MTI
2003.04.30. 11:51
A német Metro áruházlánc működési eredménye (EBIT) az első negyedévben 22,2 millió euró lett az egy évvel korábbi 5,9 milliós veszteség helyett, és jócskán meghaladta az elemzők legbizakodóbb várakozásait is. A piaci becslések 38 millió euró veszteség és 17 millió euró nyereség között szóródtak.

Az értékesítés a várakozásoknak megfelelően 2,5 százalékkal 12,13 milliárd euróra emelkedett. Árfolyamváltozások nélkül számítva a növekedés 5 százaléknak felelt meg. Különösen biztató, hogy a rossz hazai piacon is - ahol a bevétel 55 százaléka keletkezik - 3,3 százalékkal nőtt a forgalom 6,69 milliárd euróra, ráadásul húsvét nélkül, amely idén kívül esett a harmadik negyedéven, és az is nagy reményekre ad okot, hogy az első negyedév hagyományosan a legrosszabb szokott lenni a Metronál, mert karácsony után visszaesik a forgalom.

A világ ötödik kiskereskedelmi hálózata, a Metro cash and carry egysége és MediaMarkt fogyasztói elektronikai részlege volt a fő nyereségtermelő az első negyedévben, az EBIT 19,9 százalékos, illetve 9,5 százalékos növekedésével.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.