Natália
-3 °C
7 °C

Mindenki Marutit akar

Napi Online
2003.06.20. 14:34
Az utóbbi több mint egy év legnagyobb indiai részvénykibocsátása igen lelkes fogadtatásra talált: az indiai állam és a japán Suzuki Motor Corp. tulajdonában lévő Maruti papírjaira nyolcszoros túljegyzés érkezett. A tíz modellt gyártó, az indiai piac 55 százalékát uraló Maruti 46 százaléka van állami kézben, s a mostani részvénykibocsátás után az állam pakettje 21 százalékra apad.

A részvényértékesítés kezdetétől számított 3 órán belül már lejegyezték az összes, eladásra szánt papírt, s a jelentések szerint a privatizáció révén 9,5 milliárd rúpia (204 millió dollár) folyhat be az államkasszába. A kormány tervei szerint egyébként a költségvetési év 2004 márciusi végéig összesen 132 milliárd rúpiát hoz a magánosítási folyamat, amelynek épp a Maruti sikere adhat lendületet.

A Reuters értesülései szerint a felajánlott papírok 60 százaléka intézményi befektetőkhöz, 25 százaléka kisbefektetőkhöz, 15 százaléka pedig a tehetősebb egyéni befektetőkhöz kerülhet. A Maruti indiában legnépszerűbb modellje, a Maruti 800-as kisautó nálunk sem ismeretlen, az első darabokhoz még a Merkúron keresztül lehetett hozzájutni. A Maruti Esteem pedig az interneten fellelhető képek tanúsága szerint az itthon Suzuki Swift helyi változata lehet.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!