Csökkent a Wella eredménye

MTI
2003.08.13. 10:38
Az amerikai Procter & Gamble ellenőrzése alatt lévő német Wella AG második negyedéves eredménye húsz százalékkal csökkent a gyenge gazdasági helyzetnek és az euró magas árfolyamának köszönhetően. A Wella hajkozmetikai cikkeket, valamint licenc alatt Gucci és Alfred Dunhill parfümöket értékesít.

Az EBIT eredmény 20,2 százalékkal 45,1 millió euróra esett az április-júniusi periódusban. Valorizáltan a visszaesés mértéke 15,4 százalékos lenne. Az értékesítési árbevétel nominálisan négy százalékkal 814,2 millió euróra csökkent, valorizáltan pedig 5,7 százalékkal emelkedett. Az erős euró hatása már az első negyedévben 3,1 százalékos nominális árbevétel csökkenésben mutatkozott meg.

A bizonytalan gazdasági kilátásokra és a tulajdonosváltás következményeire hivatkozva a Wella tartózkodott éves előrejelzés kibocsátásától. Májusban még kétszámjegyű százalékos EBIT haszonkulcs elérését helyezte kilátásba az éves eredményre vonatkozóan - amire hosszú ideje az első alkalommal kerülne sor. Az EBIT növekedési üteme eszerint megelőzné az értékesítési árbevétel növekedési ütemét. A Procter & Gamble az elmúlt hónapban kapta meg az EU-Bizottság engedélyét a Wella átvételére bizonyos feltételek mellett. A P&G és a Wella vezetése jelenleg egy közös üzleti terv lefektetésén dolgozik.