Piroska
-10 °C
1 °C

Fidesz: A pénzügyminiszter kijelentése gyengítette a forintot

MTI
2003.12.02. 17:46
A Fidesz szerint László Csaba pénzügyminiszter egy hétfői kijelentése is hozzájárult ahhoz, hogy az amúgy is gyengülő forint értéke hétfő délután óta rohamosan csökkent - mondta Varga Mihály. A fideszes politikus közölte: László Csaba egy hétfői londoni, befektetők által szervezett ebéden azt mondta, hogy nem fontosak az inflációs célok, és a forint átmeneti gyengülése nem okoz problémát. "Valószínűleg László Csaba tegnapi kijelentései elindítottak egy olyan árfolyamzuhanást, amelynek egyelőre még a ma sem látszik a vége" - szögezte le a volt pénzügyminiszter.

Varga Mihály közölte: a Fideszt érdekelné, hogy Medgyessy Péter tudtával és beleegyezésével nyilatkozott-e a pénzügyminiszter. Arra is választ várnak, hogy a miniszterelnök felelősségre vonja-e pénzügyminiszterét kijelentése miatt. Szintén tudni szeretnék, hogy a kormány felül kívánja-e vizsgálni, át akarja-e tekinteni a jövő évi költségvetés eddig elfogadott számait.

Varga Mihály nyilván felült azoknak a valósággal köszönő viszonyban sem álló híreszteléseknek, amelyek olyan kijelentéseket tulajdonítanak László Csaba pénzügyminiszternek, amelyeket a miniszter sosem tett - mondta Veres János, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára a Varga Mihály sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva kedden. Veres János szólt az antiinflációs célok megkérdőjelezésével kapcsolatos piaci pletykákról, amelyek valóságtartalmát maga a pénzügyminiszter is határozottan cáfolta, és amelyek figyelmen kívül hagyják az államháztartási hiány és az infláció csökkentésén alapuló kormányzati gazdaságpolitikát.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!