Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Drágult az olaj

MTI
2003.12.24. 16:33
A szerdai, rövidített kereskedés végére, érdeklődés hiányában már csak keveset drágult az északi-tengeri Brent referencia-könnyűolaj.

A piacon változatlanul arra számítanak, hogy az Egyesült Államokban tovább fogyott a stratégiai tartalék a múlt héten, és figyeltek a kuvaiti olajminiszter szerdai nyilatkozatára is, amely szerint az OPEC a legközelebbi miniszteri értekezletén, februárban "foglalkozni fog a jövő évi második negyedévre várható túlkínálat problémájával".

A Brent a legközelebbi határidőre több mint két dollárral olcsóbb a múlt hét végi csúcsoknál.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj referenciatípus a legközelebbi, februári határidőre szerdán hordónként 29,06 dolláron zárt a londoni Nemzetközi Olajtőzsdén (IPE), 2 centtel drágábban, mint kedden. Napközben 29,00 dollár és 29,55 dollár között változott az ára. Kedden 5 centtel drágult, hétfőn 1,06 dollárral olcsóbbodott, pénteken 75 centtel olcsóbbodott, csütörtökön 21 centtel drágult, múlt szerdán 62 centtel drágult.

A nyugati féltekén irányadó amerikai West Texas Intermediate könnyűolajfajta a legközelebbi, februári határidőre szerda délután, az IPE zárása után hordónként 32,10 dollár volt a New York-i árutőzsde (NYMEX) Szingapúrban folytatódó elektronikus ACCESS-jegyzésében, 15 centtel drágább a keddi New York-i zárónál. Kedden hordónként 8 centtel 31,95 dollárra drágult, hétfőn 1,03 dollárral olcsóbbodott, pénteken 73 centtel olcsóbbodott, csütörtökön 36 centtel drágult, múlt szerdán 44 centtel drágult New Yorkban.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.