Nem találjáka Parmalat állítólagos titkos számláját

MTI
2004.01.18. 16:57
A Parmalat-botrány további fejleményeként a Bank of America a hétvégén bejelentette, hogy kétli az állítólagos, 7,7 milliárd dolláros, titkos New York-i számla létezését, amelyen az elsikkasztott Parmalat-vagyon található, de mindenesetre "belső vizsgálatot" indít a számla felkutatására. A Parmalat hitelezőinek egyik ügyvédje, Carlo Zauli korábban azt állította, hogy számla nyomára akadt, sőt pénteken azt közölte, hogy a számla számát is tudja.

A Bank of America ezzel kapcsolatban bejelentette, hogy a kérdéses számlaszám nem a New York-i részlege által használt számlaszámok közül való, de belső vizsgálatot indít az ügyben. Zauli ugyanakkor az amerikai értékpapír és tőzsdebizottság, a SEC beavatkozását kérte. A SEC a befektetők megkárosítása miatt már amúgy is vizsgálódik az ügyben. Zauli ügyvédkollégái már időközben elhatárolódtak Zauli kijelentésétől és a Parmalat korábban maga is azt közölte, hogy nincs tudomása ilyen számla létezéséről. Az olasz államügyészség jelenleg több mint 10 milliárd euróra becsli a Parmalat mérlegében levő "pénzügyi lyukat". Időközben a Parmalatnak már hét leánycége került csődvédelem alá.

Ugyanakkor a három hete őrizetben levő, állandóan kihallgatások ra járó volt Parmalat-főnök, Calisto Tanzi ügyvédje közölte, hogy védence a három hét alatt öt kilót fogyott, és szívproblémákkal küszködik.