Miklós
-7 °C
4 °C

Privatizáció előtt a Tokaj kereskedőház

MTI
2004.01.21. 18:11
Előkészítő fázisban van a Tokaj Kereskedőház Rt. privatizációja, a tervek szerint május 1-jéig, az uniós csatlakozásig megtörténik a magánosítás, amivel a jelenlegi dolgozók, a menedzsment és a beszállítók a kereskedőház 51 százalékához juthatnak hozzá. Erről Magda Sándor, az Országgyűlés, valamint az MSZP Agrárpolitikai és Vidékfejlesztési Munkacsoportjának vezetője beszélt a két testület együttes ülését követő szerdai sajtótájékoztatón Tolcsván.

A tanácskozáson a Tokaj-hegyaljai Borvidék Hegyközségi Tanácsának képviselői, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakértői, a kereskedőház vezetői, hegyaljai borászok, gazdák vitatták meg a történelmi borvidék helyzetét, jövőjét, és a készülő bortörvényt.

Magda Sándor - aki egyben az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának elnöke - elmondta: a privatizációt úgy hajtják végre, hogy a kereskedőház továbbra is köteles megtartani integrátori szerepét, tehát gondoskodik a csaknem 3.000 szőlő- és bortermelő szakmai irányításáról, a leszüretelt szőlő tisztességes áron való felvásárlásáról és az év végéig kifizeti annak ellenértékét.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.