A Baumag befektetői a Parlament előtt demonstráltak

MTI
2004.02.21. 17:27
A Baumag szövetkezet több száz károsult tagja demonstrált szombaton délután a Parlament előtt, mert a társaság 18 ezer befektetője nem tud hozzájutni összesen 40 milliárd forintnyi követeléséhez.

A befektetők képviseletében Patyi István petíciót adott át a miniszterelnök, a belügyminiszter, az igazságügyi-, a pénzügyminiszter, valamint az országos és a budapesti rendőrfőkapitány képviselőjének. A petícióban követelik az azonnali, teljeskörű vagyonlefoglalást a Baumag cégcsoport összes fellelhető cégénél, ingó és ingatlanjainál, pénzeszközeinél. Követelik továbbá egy felügyelőbiztos sürgős kinevezését, és a felelősök azonnali felelősségre vonását.

"Hol van a pénzünk?", "Vagyonleltárt akarunk!", "Legális piramis játék","Kik a felelősök?" feliratú táblák alatt gyűltek össze a többségükben idős károsultak, akik hónapok óta nem tudnak hozzájutni pénzükhöz a korábban "Ingatlanfejlesztési", ma már "Stratégiai Fejlesztési" szövetkezetre keresztelt társaságban.

"A szövetkezet elnöke, Balázs László az október 27-i közgyűlésen azt ígérte, hogy decemberre közgyűlést hív össze, ahol ismerteti a vagyonleltárt. Ezt az ígéretét azonban nem teljesítette, noha a szövetkezet 18 ezres tagságának több, mint 10 százaléka a közgyűlés összehívását kezdeményezte" - mondta az egybegyűlteknek Patyi István, a szövetkezet kilenc tagú ellenőrző bizottságának tagja.