Malév: 123 lépés a Sky Team-tagságig

Napi Online
2004.02.26. 16:19
A Malévnak 123 követelményt kell teljesítenie a novemberre várt Sky Team-csatlakozás érdekében, a legkeményebb diónak az informatikai rendszer átalakítása ígérkezik.

Egy lépéssel előbbre kerülhetett a Malév a Sky Teamhoz, a csatlakozás elősegítése céljából ugyanis szándéknyilatkozatot írt alá Sándor László a Malév és Jaroslav Tvrdik, a Czech Airlines elnök-vezérigazgatója.

Ahhoz, hogy a magyar társaság a Sky Team teljes jogú tagja legyen - amit Sándor László ez év novemberére vár - 123 követelménynek kell megfelelnie, amiből 73-at 40 napon belül teljesíthetőnek tart a cég. Ahhoz, hogy a Malév a cseh társaság mellett a Delta, az Air France, az Alitalia, a Korean Air és az Aero Mexico részvételével működő légügyi szövetség tagja lehessen javítani kell egyebek között a szolgáltatás minőségén, a biztonsági feltételeken, az informatikai rendszeren. Sándor László szerint ez utóbbi lehet a legnagyobb feladvány a Malév számára.

Jaroslav Tvrdik elmondta, hogy a két cég nem csak a menetrend szerinti járatok terén működik majd együtt (a tervek szerint a Budapest-Prága járatot közösen üzemeltetnék), de a kooperáció kiterjedhet a karbantartásra, a földi kiszolgálásra, valamint a charter-járatok közlekedtetésére is.