Távozik a Budapest Bank elnöke

MTI
2004.03.03. 13:03
A GE Capital többségi tulajdonában lévő Budapest Bank elnök-vezérigazgatói posztját betöltő Richard Pelly április végén megválik hivatalától - tájékoztatta a pénzintézet az MTI-t szerdán.

A bank vezetését megbízott vezérigazgatóként Aris Bogdaneris veszi át, aki jelenleg a lakossági üzletág irányításáért felelős vezérigazgató-helyettes. Richard Pelly a társaság igazgatóságának elnöki funkcióját továbbra is betölti, szakmai karrierjét a GE világszervezetén belül, a GE Commercial Finance egy angliai vállalatánál folytatja tovább.

Közelgő távozásáról nyilatkozva Richard Pelly a közlemény szerint kijelentette: "Szakmai kihívásokkal és sikerekkel teljes hat esztendő után fájó szívvel hagyom el a Budapest Bankot és Magyarországot. Magyarország számomra és családomnak második otthonná vált, és szakmai pályafutásom legsikeresebb időszakát töltöttem itt. Úgy érzem, hogy munkatársaimmal együtt nagy eredményeket értem el, és most eljött a továbblépés ideje."

A Budapest Bank a közelmúltban ismertette 2003. évi gazdálkodását bemutató gyorsjelentését, amelyben a vállalat negyven százalékos éves növekedésről és 8,9 milliárd forintos konszolidált nettó eredményről számolt be, valamint ambíciózus terveket fogalmazott meg pénzügyi szolgáltatói szerepének továbbfejlesztéséről a lakossági és kisvállalati szektorban.