Előd
5 °C
11 °C

Emeli tarifáit a Posta

2004.03.08. 11:57
A Magyar Posta Rt. közel tarifaváltoztatást kezdeményezett. Mivel a Magyar Posta Rt. költségvetési támogatásban nem részesül, a javaslatot az Informatikai és Hírközlési Minisztérium megalapozottnak ítélte, és a Pénzügyminisztérium egyetértésével az áremelés átlagos mértékét tíz százalékban maximálta.

Az áremelkedés éves mértéke - tekintettel a márciusi hatálybelépésre - 8,3 százalék. A tarifaemelés inflációra gyakorolt hatása éves szinten 0,16 százalék.

Az árváltozást ebben az évben további hatósági árnövekedés nem követi. A tarifaemeléssel egy időben a helyi és távolsági levelek tarifája egységessé válik. A tarifaegységesítés következtében egyes esetekben az átlagot meghaladó mértékű tarifaváltozás várható, amelyet ellensúlyozandó, a szolgáltató új súlykategóriát vezet be (egyéb levél ötven grammig). Az újonnan létrehozott kategóriába tartozó küldemények tarifaszintje a tavalyi ár alatt marad.

Ezzel egyidejűleg új szolgáltatásként jelenik meg a Magyar Posta Rt. levélportfoliójában az "elsőbbségi küldemény", amelynek bevezetése kiváltja az expressz szolgáltatást is a levélforgalomban. Ennek köszönhetően az eddigi 340-370 forint díjú szolgáltatást az ügyfelek 90--160 forint áron vehetik igénybe, közel hasonló színvonal mellet.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.