Leépít a Volkswagen

MTI
2004.03.08. 13:47
A Volkswagen autógyártó konszern országos felvételi zárlatot rendelt el. A társaság 330 ezer embert foglalkoztat és Európa legnagyobb autógyártója.

Értesülések szerint a VW középtávon a foglalkoztatottak létszámát jelentősen csökkenteni kívánja, a felszabaduló munkahelyeket nem óhajtják új munkavállalókkal betölteni. A jövőben a túlórákért is kevesebbet készül fizetni a cég.

Korábban Bernd Pischetsrieder, a wolfsburgi konszern vezetője beismerte, hogy a Volkswagen értékesítési gondokkal küzd és visszaesett a nyeresége. Ennek ellenére kizárta, hogy üzemeket készülnének bezárni, lemondanának az új modellek piacra dobásáról, vagy a luxuskocsik (Bentley, Bugatti) gyártásáról.

Szakemberek egyebek között az amerikai piacon dúló éles árversennyel és a gyenge dollárral magyarázzák a Volkswagen gondjait. Pischetsrieder azt jósolta, hogy egyelőre az európai árharcnak sem lesz vége. A luxuskategória kivételével az árak az elmúlt négy évben mindig nyomás alá kerültek. - Attól tartok, hogy az irányzat a következő években is folytatódik - jegyezte meg.