Kacsa volt a Deutsche Bank eladásának híre

Napi Online
2004.03.08. 15:56
A német pénzügyminisztérium cáfolta, hogy a J. P. Morgan Chase & Co. a Deutsche Bank felvásárlása ügyében megkereste volna a tárcát. Nem érkezett olyan megkeresés, hogy a J. P. Morgan Chase & Co. fel akarná vásárolni a Deutsche Bank AG-t és az ezzel ellenkező értesülések minden logikai alapot is nélkülöznek - jelentette be a berlini pénzügyminisztérium, miután a legnagyobb német banknak az amerikai rivális által történő esetleges felvásárlásáról számolt be a Der Spiegel. A heti magazin a Deutsche Banktól származó forrásokra hivatkozva írt arról, hogy a minisztériumot a J. P. Morgan már megkereste az ügyben.

A német bank fevásárlásáról szóló spekulációk eddig az amerikai Citigroup, a svájci Credit Suisse, és a brit HBOS bankokat emlegették kérőkként, és bár egyik feltételezés sem jött be, annyi tényalapja mindenképpen volt a pletykáknak, hogy a Citigroup valóban tárgyalt januárban a Deutsche Bank vezetésével, amely azonban politikai okok miatt rövid úton elzárkózott a további egyezkedés elől.

A J. P. Morgan-spekuláció egyébként már ránézésre sem lehetett telitalálat, hiszen a manhattani bank éppen eléggé el van foglalva a Bank One januárban bejelentett 56 milliárd dolláros felvásárlásának lebonyolításával. A spekulációk mindenesetre főszerepet játszanak abban, hogy a Deutsche Bank árfolyama az utóbbi hetekben jelentősen emelkedett.