Átalakul a KÖRTE-Organica Rt

Napi Online
2004.03.17. 11:53
A magyarországi környezetvédelmi cégek egyik piacvezetőjeként számontartott KÖRTE-Organica Rt. az utóbbi három évben megduplázta forgalmát. A további regionális terjeszkedését elősegítése érdekében kiválással történő átalakulás után az Organica Környezettechnológiák Rt. az ipari és kommunális szennyvíztisztítók építését, üzemeltetését végzi és a környezeti kármentesítési üzletágat működteti, a gép- és vegyszergyártási tevékenységet pedig a szétválással létrejövő KÖRTE-Környezettechnológiák Rt viszi tovább.

A dinamikusan növekvő kommunális szennyvíztisztítási piacon a magyarországi sikerekre alapozva a KÖRTE-Organica tavaly indította el ausztriai, szlovákiai és lengyelországi tevékenységét. A másik növekedési lehetőséget az ipari üzemek részére nyújtott szennyvíztisztítási szolgáltatások piaca jelenti.

Tavaly a Körte-Organica itthon megközelítően 800 millió foirntos saját beruházásban valósított meg olyan ipari szennyvíztisztítókat és hulladékhasznosító rendszereket, amelyekkel többek közt a MOL és a RÁBA számára nyújt komplex környezetvédelmi szolgáltatásokat.

Az átalakulás fontos lépés a nemzetközi expanzióhoz, illetve a jelentős további tőkeemelést igénylő feltételek megteremtéséhez.