Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Nyereséges az RTL csoport

MTI
2004.03.17. 12:32
Európa legnagyobb televíziós konszernje, az RTL csoport 2003-ban már nyereséggel zárta az évet, ugyanakkor a társaság visszafogottan nyilatkozott az idei reklámbevételeket illetően.

Gerhard Zeiler, a konszern vezetője szerint az RTL csoport tavaly 14 millió eurós adózás utáni eredményt ért el, szemben az előző évi 56 millió eurós veszteséggel. Az adók, kamatfizetések és a leírások előtti eredmény (Ebita) 14,9 százalékkal 487 millió euróra emelkedett 2003-ban.

A társaság árbevétele 2,1 százalékkal, 4,452 milliárd euróra növekedett, ám ehhez a reklámon kívüli tevékenységek járultak hozzá legfőképpen.

A Bertelsmann konszern leányvállalata Németországban tíz százalékkal, 261 millió euróra javította az Ebita - eredményét, ami azt jelenti, hogy eredményének több mint felét a német piacon realizálta. Németországban az RTL televízió a 14 és 49 éves korcsoportban 18,2 százalékos piaci részesedésével 1997 óta a legjobb eredményét érte el és az adó ebben a legfontosabbnak tekintett korcsoportban már 11 éve folyamatosan piacvezető.

A sikerhez egyebek között a " Ki lesz milliomos" - című műsor is nagy mértékben hozzájárult, melynek magyar megfelelője, a "Legyen Ön is milliomos!" nálunk is nagy sikerrel fut.

Zeiler a reklámpiac kilátásairól szólva megjegyezte, hogy "egyes piacokon, amelyeken az RTL csoport jelen van, a reklámpiac növekedésének komoly jelei tapasztalhatók, ám a fogyasztói bizalmi mutatók, illetve a kiskereskedelmi eladási adatok változatlanul aggodalomra adnak okot".

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.